Toch maar vragen stellen

In het verleden is al vaak aangegeven door het college dat er een sorteercentrum ingericht is bij de milieustraat om goederen te ontmantelen. Een goed initiatief dat we volledig ondersteunen. Ons bereiken echter geluiden dat dat sorteercentrum nog steeds niet (volledig) operatief is, omdat er niet voldoende personeel zou zijn. We zijn ervan overtuigd dat er genoeg mensen zouden moeten zijn die daar willen werken. Maar waarom lukt het toch maar niet om die mensen te vinden? We hebben daar vragen over gesteld aan de verantwoordelijk wethouder. Uiteraard laten we de reactie van het college weten als de antwoorden binnen zijn.

Afscheid wethouder Verdouw

Op 4 juni nam Miranda Verdouw afscheid in de raad als wethouder van de gemeente Geldrop-Mierlo. Drie dagen later volgde de afscheidsreceptie voor collega's, mensen met wie ze werkte, maar zeker ook van de inwoners. Uiteraard gaat Miranda verder als fractievoorzitter van SAMEN.

Na de verkiezingen

Na de verkiezingen komt altijd de periode van coalitievorming. Partijen dansen om elkaar heen om te kijken wie met wie mag gaan besturen. SAMEN vindt het vooral van belang dat we aan de slag gaan en zoals steeds al gezegd zijn de verschillen niet zo groot. 

CDA heeft als grootste partij het voortouw mogen nemen en heeft het proces bepaald. Een verkenner is met de partijen gaan praten over wat ze willen. Wij hebben echter onze vragen afgelopen donderdag na de installatie van de raadsleden beantwoord in de openbare vergadering. 

Onze bijdrage in die vergadering willen we u niet onthouden:


2 zetels

Bij de verkiezingen van 21 maart 2018 heeft SAMEN 2 zetels behaald. Miranda Verdouw en Maurits Habraken zullen deze zetels in nemen. 

We doen mee!

Om mee te mogen doen aan de verkiezingen op 21 maart 2018 voor de gemeenteraad onder de naam SAMEN moesten wat formaliteiten geregeld worden. Onlangs heeft het Centraal Stembureau bepaalt dat de naam SAMEN gebruikt mag worden voor de verkiezingen. Die naam zal dus boven de lijst verschijnen op de stembiljetten!