Natuurlijk moeten we het zwembad behouden

Eindelijk werd er weer gesproken over het zwembad in de gemeenteraad. In 2019 hebben we een amendement ingediend waarin we de wethouder de opdracht gaven een contract te sluiten met LACO. Helaas kwam de wethouder met een ander voorstel. Principieel zijn wij het niet eens met dat voorstel.

De wethouder vindt het het allerbelangrijkst om te weten hoe LACO de subsidiegelden besteedt. 
Wat SAMEN betreft is dat helemaal niet zo heel belangrijk. Fractievoorzitter Miranda Verdouw geeft aan: “Het is natuurlijk grote onzin. Als ik een auto ga kopen vraag ik toch ook niet wat de verkoper erop verdient? En als dat teveel is kan ik dan zeggen dat ik minder ga betalen omdat ik denk dat dat te veel is? Als gemeente moet je jezelf afvragen wat zwemwater je waard is en wat je alternatieven zijn. We weten allemaal dat de alternatieven nog veel duurder zijn. Twee ton per jaar is helemaal niet zoveel. Een paar jaar geleden heeft Belangenvereniging Zesgehuchten een onderzoek gedaan door in het hele land te kijken wat het kost om een zwembad in je gemeente te hebben. Dan blijkt 5 euro per inwoner een heel laag bedrag te zijn.

Dan zijn er nog partijen die het belangrijk vinden dat het zwembad er leuk uitziet. Ja dat is leuk om meer bezoekers te krijgen, maar het belangrijkste is dat het zwembad toegankelijk en veilig is. En dat is zeker het geval. De ODZOB controleert regelmatig, namens de gemeente, op veiligheid en controleert ook de kwaliteit van het water. Keer op keer wordt vastgesteld dat het zwembad aan alle eisen voldoet. SAMEN is van mening dat we snel een contract voor lange termijn moeten sluiten met LACO zodat het voor LACO ook interessant is om te investeren. Want laten we eerlijk zijn. Als je contract iedere keer voor een paar maanden of hooguit een jaar verlengd wordt, dan ga je natuurlijk niet investeren.

Laten we nu eindelijk eens tempo gaan maken en goede afspraken maken met LACO over de exploitatie van het zwembad. Gewoon SAMEN zoeken naar oplossingen!  

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *