Onduidelijkheid hulp slachtoffers toeslagenaffaire

In januari heeft de wethouder de raad laten weten dat er 13 gezinnen in Geldrop-Mierlo slachtoffer zouden zijn in de Toeslagenaffaire. Deze gezinnen zouden zo snel mogelijk benaderd worden door de gemeente en worden geholpen indien nodig.
In de commissie Samenleving van 18 mei 2021 bleken het echter 23 gezinnen te zijn. Op een vraag of ook deze 10 nieuwe gezinnen snel geholpen zouden worden reageerde de wethouder met de opmerking dat de gezinnen inderdaad snel benaderd zouden worden.

Fractievoorzitter Miranda Verdouw van SAMEN heeft daarop de vraag gesteld hoelang de gemeente al weet dat het 23 gezinnen zijn ipv 13. Dat blijkt inmiddels al zo’n 2 maanden (!) te zijn. SAMEN heeft dus aangegeven ervan uit te gaan dat deze gezinnen al benaderd zouden moeten zijn als we daadwerkelijk snel benaderen. De wethouder gaat daar inderdaad dan nu ook maar vanuit. Verwarring dus! Nu dus hopen dat de gezinnen inderdaad zo snel mogelijk geholpen worden!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *