Kinderen moeten SAMEN kunnen spelen, ook in de Speeltuin!

In de week van 4 t/m 8 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Toegankelijkheid klinkt vanzelfsprekender dan het is. Op dit moment is Speeltuin de Viking bijvoorbeeld niet toegankelijk voor kinderen met een beperking. SAMEN legt in de raadsvergadering samen met alle andere partijen een motie voor waarin we bepalen dat het college dat moet gaan veranderen zodat we in het komende seizoen de speeltuin om kunnen toveren tot een “inclusieve” speeltuin. Uiteraard nemen we in het verhaal ook mee dat ze meteen even moeten kijken naar de speeltuintjes in de wijken die ook nog aangepakt moeten gaan worden.

Fractievoorzitter Miranda Verdouw van SAMEN geeft aan: “Vorige week kregen we een vraag van een moeder van een kind met een beperking of er niet iets te doen is aan die beperkte toegankelijkheid. Kinderen met een beperking zitten vaak al verder weg op school en spelen minder met leeftijdsgenoten. Dat moet toch anders kunnen? Bij navraag bij de voorzitter van de speeltuin bleek die vraag vaak gesteld te worden, maar helaas is het budget daar niet op ingesteld. Daar moest dus iets mee gebeuren. Gelukkig zijn alle andere fracties het met ons eens dat er iets moet gaan gebeuren en dus dienen we morgen een motie in namens alle fracties in de gemeenteraad om dit aan te pakken.”

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *