Accepteer de verschillen om samen te leven

Tijdens de raadsvergadering deze week wilde de PvdA afdwingen dat mensen uit Geldrop en Mierlo meer samen moesten gaan doen om, ja waarom eigenlijk? Is er wel een probleem met de manier waarop we in Geldrop-Mierlo samenleven? Zijn de verschillen tussen mensen uit Geldrop en Mierlo zo groot dat ze van een andere orde zijn dan de verschillen tussen mensen uit bijvoorbeeld Genoenhuis en de Coevering?

Het Eindhovens Dagblad schreef over de discussie tussen PvdA en SAMEN: https://www.ed.nl/geldrop-mierlo-nuenen/partij-samen-geldrop-mierlo-over-verbroederingsmotie-nog-meer-verweven-mierlo-zal-denken-daar-heb-je-ze-weer~a4db0491/

Steeds vaker zien we dat we in de politiek geen problemen oplossen, maar dat ze gecreëerd worden. Is er daadwerkelijk een probleem als mensen in Geldrop en Mierlo zich thuis voelen in hun eigen kern, als ze hun eigen identiteit bewaren? SAMEN vindt van niet. Sterker nog, wij zijn van mening dat mensen het beste samen kunnen leven als ze hun eigen identiteit mogen behouden.

Natuurlijk staat Mierlo gewoon bekend om haar Kersen en om een sporthotel dat wereldwijd bekend is. En in Geldrop hebben we een verleden met weven, hebben we Peijnenburg en een ziekenhuis. Twee compleet verschillende kernen die samen een gemeente vormen. En dat doen we goed, laten we dat niet vergeten! Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

Maar om nou op zondagmiddag om 14.00 uur op radio Geldrop-Mierlo tijd vrij te maken voor relax poezie/proza, ook met inbreng van de inwoners om de verbondenheid te bevorderen? Dat gaat voor ons echt te ver (ja hoor dit staat echt zo in het voorstel, hier kunt u het teruglezen).

Natuurlijk gebeurt er al heel veel. Fractievoorzitter Miranda Verdouw van SAMEN geeft aan: “Als ze dan komen met de opmerking dat de voetbalverenigingen niet tegen elkaar spelen, dan wekt dat bij mij wel enige wrevel. Het lijkt wel alsof er problemen verzonnen worden die er niet zijn. De voetbalverenigingen organiseren al jaren ieder jaar een toernooi juist omdat we 1 gemeente zijn en omdat ze van mening zijn dat we samen op mogen trekken. En zolang het mag is het ook nog leuk! Leer nou eens kijken naar de dingen die goed gaan. En dat het weverijmuseum 1 keer per jaar gratis open moet voor inwoners uit Geldrop en Mierlo? Wat ons betreft mag dat het hele jaar door. Laten we inderdaad trots zijn op onze cultuur en achtergrond, maar dat heeft toch niets van doen met de verbondenheid tussen inwoners van Geldrop en Mierlo? Als de PvdA nou met een voorstel was gekomen om initiatieven uit de samenleving te bevorderen en te ondersteunen die bijdragen aan een mooiere, leukere gemeente of die bij zouden dragen aan een samenleving met meer waardering voor elkaar dan zouden we meteen voor zijn geweest.”

SAMENleven kan in onze ogen alleen als je respect hebt voor elkaars eigenheid en als je moeite wilt doen om de ander te leren kennen!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *