SAMEN aan de slag: Nu betaalbaar wonen!

Al lange tijd is er een enorm tekort aan betaalbare woningen in onze gemeente. We kunnen niet langer wachten. We moeten nu aan de slag om dit probleem op te lossen. We zijn er echt helemaal klaar mee.

Onze jongeren komen niet aan een woning, onze ouderen kunnen niet doorstromen naar een betaalbare woning. Mensen die alleen wonen in een eengezinswoning willen soms best verhuizen, maar er zijn geen betaalbare woningen waar je naar door kunt stromen en dus blijven ze maar zitten.

Wat SAMEN betreft is er geen tijd te verliezen en er moeten nu dus oplossingen gaan komen! En die hoeven niet heel ingewikkeld te zijn. In andere gemeenten lukt het toch ook om tijdelijke woningen snel te plaatsen? Waarom duurt het hier zo’n 2 jaar voor er ergens 15 tiny houses staan (als ze er ook echt komen zoals afgesproken).


Natuurlijk hebben we maar weer eens vragen gestuurd naar de wethouder:

Al lange tijd geeft een aantal partijen in de gemeenteraad aan dat er een enorm tekort is aan betaalbare woningen. SAMEN is van mening dat we toch echt snel aan de slag moeten om dit probleem op te lossen.Graag willen we van u weten:

  1. Is het college het met SAMEN eens dat we een enorm probleem hebben met betaalbare woningen?
  2. Bent u het met SAMEN eens dat het de verantwoordelijkheid is van de gemeente om op korte termijn meer betaalbare woningen in onze gemeente te realiseren?
  3. Hoe kan het gebeuren dat een terrein als dat van de Veiling in Mierlo opgekocht dreigt te worden door een projectontwikkelaar en niet door de gemeente?
  4. We horen iets over capaciteitsproblemen. Als we betaalbare woningen als een speerpunt zien en een groot probleem dan gaan we er toch vanuit dat we in ieder geval voor dit soort projecten capaciteit regelen?
  5. Bent u het met SAMEN eens dat het heel slecht overkomt bij de woningzoekenden dat we een terrein wat uitermate geschikt zou zijn voor betaalbare woningbouw niet kopen omdat een ambtenaar vertrekt of iemand ziek is? Natuurlijk kunnen die dingen gebeuren maar we hebben het hier niet over het aanschaffen van een pakje boter. Is het college bereid een structurele oplossing voor dit capaciteitsprobleem te zoeken?
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *