SAMEN aan de slag: Sneller betaalbaar bouwen!

De Jonkvrouw heeft het hoogste punt bereikt. Binnenkort wordt een aantal woningen opgeleverd in Geldrop. Onder deze woningen ook sociale huurappartementen. Helaas is dat een druppel op een gloeiende plaat. SAMEN is van mening dat er snel meer betaalbare woningen gebouwd moeten gaan worden.

Een paar weken geleden kopte het Eindhovens dagblad dat het plan Jonkvrouw het hoogste punt heeft bereikt. Het plan omvat naast aangepaste woningen voor mensen met een (verstandelijke) beperking en zorgvoorziening voor ouderen ook 84 sociale huurappartementen. Deze extra huurwoningen lost de tekorten niet op maar het is een begin. De oplevering is aan het einde van dit jaar en de eerste plannen dateren al van 14 jaar geleden. Vorig jaar kwam groots in het nieuws dat in het centrum van Geldrop de komende jaren 800 extra woningen gerealiseerd moeten gaan worden waarvan ongeveer de helft in de sociale sector.

Gemeenten kunnen maatregelen nemen om het woningtekort tegen te gaan maar de enige echte oplossing is het bouwen van extra betaalbare woningen.

De partij SAMEN maakt zich sterk om ervoor te zorgen dat we niet tot het jaar 2035 hoeven te wachten voordat de krant opnieuw kopt dat de eerste woningen weldra worden opleverd.

Gaat u samen met ons aan de slag?

Bekijk hier het artikel van het Eindhovens Dagblad.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *