Wanneer echt betaalbaar wonen?

Afgelopen maandag organiseerde de wethouder een avond in het kader van het “Masterplan Wonen”. In dat Masterplan zou beschreven zijn hoe we als gemeente aan de slag gaan met het onderwerp Wonen, oftewel, we zouden eindelijk eens gaan horen wanneer we nou welke woningen waar neer gaan zetten. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar helaas, we zijn nog geen stap dichterbij een betaalbare woning gekomen.

Even waren we blij verrast dat er al nieuws zou komen over het Masterplan, maar helaas de verwachtingen werden snel de kop in gedrukt. Tijdens de avond werd veel informatie gegeven (niets wat we niet al hadden kunnen weten overigens), maar een Masterplan staat nog lang niet op de planning. En zolang er nog plannen gemaakt worden, wordt er ook zeker niet gebouwd.

Vorige week had SAMEN nog een motie voorgelegd dat we in het bijzonder aandacht willen voor woningen onder de huursubsidiegrens. De raad was in de veronderstelling dat we afgelopen maandag dat Masterplan zouden krijgen en vroeg de motie even aan te houden tot na die eerste presentatie van het Masterplan. Helaas, dus nog geen Masterplan en de motie is (nog) niet aangenomen. We hebben de wethouder natuurlijk wel even laten weten dat we er toch vanuit gaan dat hij de boodschap in gedachten houdt.

Gelukkig zijn ze bij de buren inmiddels volop op stoom om het woningtekort aan te pakken. Nu maar horen dat onze wethouder meekijkt en ook in actie komt!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *