Petitie moet wethouder overtuigen

Al lange tijd maakt SAMEN zich hard om te zoeken naar een oplossing voor het lokalentekort op Luchen. De wethouder blijft zeggen dat de leerlingaantallen extra onderwijsmeters niet toestaan. Prima natuurlijk om vast te willen houden aan cijfertjes, maar soms zou het boerenverstand ook een leidraad mogen zijn.

Luchen is een nieuwe wijk waar nog steeds gebouwd wordt. Veel jonge gezinnen komen er wonen met kinderen en er worden ook nog steeds heel veel kinderen geboren. Iedereen begrijpt dan dat de school binnen de kortste keren te weinig ruimte heeft. En als je dan volgens de cijfertjes niet mag uitbreiden, zoals de wethouder vol blijft houden, ga dan eens kijken of je een andere oplossing kunt bedenken. Zo hebben wij het idee al eens aangedragen om met de schoolbesturen te kijken of een dependance van een andere school mogelijk is, of misschien nog wel logischer: het starten van een nieuwe school. Maar dat het snel moet, dat mag duidelijk zijn! Op Luchen hebben we echt een groot probleem.

Komende week wordt een petitie aan de wethouder aangeboden met zo’n 500 handtekeningen. Wij zijn heel benieuwd wat hiermee gaat gebeuren.

Eindhovens Dagblad – 15 mei 2021
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *