Hoge prijzen milieustraat

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling heeft de gemeenteraad een wijzigingsvoorstel ingediend om de tarieven te verhogen bij de milieustraat. De bedoeling was om mensen die vaker kwamen meer te laten betalen om zo €100.000,- te besparen. Echter, technisch gezien kreeg Cure het niet op korte termijn geregeld (oh ja SAMEN had tegengestemd omdat het doel van die ton besparen zo niet behaald zou worden in onze ogen). Maar in plaats van terugkomen naar de raad dacht de wethouder carte blanche te hebben om dan maar de prijzen flink te laten stijgen.

SAMEN vond het een vreemde gang van zaken en heeft via vragen aan de wethouder laten zien dat de gevolgde procedure zeer zeker niet de juiste was. VVD zag in dat er iets niet klopte en heeft afgelopen maandag met SAMEN een voorstel ingediend om de prijzen omlaag te halen of om mensen die niet veel te storten hebben tegemoet te komen. Maar helaas. De gemeenteraad in Geldrop-Mierlo zweeg in alle toonaarden afgelopen maandag tijdens de raadsvergadering. Enige wat eruit kwam was een tegenstem van alle andere partijen.

Zoals iedereen weet ondertussen is er ieder jaar in de Coevering op initiatief van inwoners een containerdag. De roep om deze dag wordt steeds groter en ook allerlei andere wijken beginnen erom te vragen. En wat ons betreft is het een prachtig initiatief in het kader van de wijkontwikkelingen, maar het kost wel wat. En als iedereen zijn/haar afval gaat opsparen om het dus op die dag te kunnen dumpen dan worden de kosten nog hoger dan ze al zijn. En dan moeten we alleen nog maar hopen dat iedereen het op wil sparen en niet dat het ergens illegaal gedumpt gaat worden.