Meer bouwen voor mensen in cruciale beroepen!

Meer bouwen voor mensen in cruciale beroepen!

In het kader van de begroting van 2023 is SAMEN-raadslid Daan Jansen maandag met de VVD in debat gegaan over de stelling: “Liever bouwen voor mensen in cruciale beroepen dan voor hoogopgeleide expats.”. De coalitie laat het initiatief over aan projectontwikkelaars en ook de VVD wil het vooral aan de markt overlaten. SAMEN vind dat we een zorgplicht hebben naar onze inwoners om ook betaalbaar te bouwen. Hiervoor moeten we het initiatief meer ons toe trekken en commerciële projectontwikkelaars buiten spel of onder druk zetten.

Natuurlijk is SAMEN voor veilige wijken!

Natuurlijk is SAMEN voor veilige wijken!

Tijdens een recente raadsvergadering stelden de coalitiepartijen een extra ontsluitingsweg voor Luchen voor, een voorstel dat het belang van toegankelijkheid in alle wijken benadrukt. Ondanks het pleidooi van SAMEN om ook Hulst in het voorstel op te nemen vanwege de slechte ontsluiting, werd dit idee afgewezen met als reden dat Hulst geen nieuwe wijk is. Hoe het kan dat veiligheid belangrijker is voor nieuwe wijken dan voor oudere wijken. Helaas hebben we daarop geen antwoord gekregen.

Helaas wil de raad niet betaalbaar bouwen!

Helaas wil de raad niet betaalbaar bouwen!

Gemeenteraad mist kans op betaalbare woningen bij de Visie Bleekvelden. Een amendement van SAMEN om 10% van de 219 nieuwe woningen betaalbaar te maken is weggestemd door een meerderheid van de raad. Opvallend gezien beloftes van alle partijen om betaalbaar te bouwen.

SAMEN bij het hijsen van de regenboogvlag

SAMEN bij het hijsen van de regenboogvlag

Natuurlijk was SAMEN ruim vertegenwoordigd toen de regenboogvlag gehesen werd door wethouder Sanders in verband met Coming Out Day.

Wanneer echt betaalbaar wonen?

Wanneer echt betaalbaar wonen?

De wethouder organiseerde een avond over het "Masterplan Wonen", maar er werden geen concrete stappen gezet richting betaalbare woningbouw. De informatie was bekend en een echt Masterplan ontbreekt nog. Een motie voor meer aandacht voor huursubsidiegrens woningen is nog niet aangenomen. Ondertussen wordt er bij de buren actief gewerkt aan het woningtekort.

Eindelijk klachtenprocedure Leerlingenvervoer?

Eindelijk klachtenprocedure Leerlingenvervoer?

Zou er dan eindelijk een fatsoenlijke klachtenprocedure komen voor het leerlingenvervoer? Vorig jaar heeft SAMEN meerdere keren vragen gesteld over het leerlingenvervoer. De belangrijkste dingen die we aangekaart hebben was dat er regelmatig iets misgaat maar dat de gemeente dat niet door heeft. Er is geen contact tussen de ouders en de gemeente. De clientenraad is afgeschaft en als je als ouder een klacht hebt moest je bij de vervoerder zijn en kon je dat niet bespreken met de opdrachtgever, de gemeente.

De commissieleden van SAMEN

De commissieleden van SAMEN

Monique van de Stolpe, Pieter van de Vossenberg en Robin Liebreks zijn onlangs geinstalleerd als burgercommissielid. Zij zullen Daan Jansen en Miranda Verdouw ondersteunen in hun raadswerk en zullen in de commissies van zichzelf laten horen.